Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VAMSPOD | February 7, 2023

Scroll to top

Top

Lifestyle Archives - VAMSPOD

Sponsored video: Alpro Almond

|

Ken jij de Almond Drink van Alpro al? Waarschijnlijk weet je wel al dat alle drinks van Alpro van geen lactose bevatten en koemelkvrij zijn. Maar dat is nog niet alles want ze zijn ook geheel vrij van zuivel, tarwe en bevatten geen gluten. Om het nog mooier te maken zijn de Alpro drinks ook vrij van kunstmatige zoet- en kleurstoffen en bewaarmiddelen.

De Amandeldrink van Alpro is niet alleen erg gezond maar ook erg lekker en in twee verschillende varianten verkrijgbaar. Je kunt namelijk kiezen voor de verse of de lang houdbare variant. Natuurlijk hoef je de Amandeldrink van Alpro niet alleen als heerlijke dorstlesser te gebruiken, je kunt er veel meer mee. Doe de Amandeldrink van Alpro voor de variatie bijvoorbeeld door je pap in je muesli of gebruik het als ingrediënt bij een overheerlijk recept.

Nieuwsgierig geworden naar de Almond drink van Alpro bekijk dan snel de onderstaande video.

Meer informatie over Alpro vind je op deze website.

Je kunt Alpro ook volgen op Facebook.

Sponsored by Alpro

5 tips om je vliegangst te bedwingen

|

1. Hou jezelf bezig

Één van de meest effectieve tips voor nerveuze vliegers is om jezelf zoveel mogelijk af te leiden. Je moet precies weten wat je gaat doen als je eenmaal in het vliegtuig zit. U kunt bijvoorbeeld een dvd kijken, puzzelen of naar je favoriete muziek luisteren. Het is dan ook een goed idee om met een combinatie van deze dingen jezelf te vermaken tijdens je vlucht.

2. Voorkom turbulentie

Turbulentie is nooit helemaal te voorkomen maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen waarmee je de kans op turbulentie zo klein mogelijk maakt. Een nuttige tip is om te reizen met een groter vliegtuig, omdat grotere vliegtuigen meestal op grotere hoogte vliegen waar er minder kans op turbulentie is. Het helpt ook om een juiste tijd voor je vliegreis uit te kiezen. Over het algemeen zijn de beste tijden ‘s avonds en’ s ochtends vroeg. Voor een soepelere vlucht kun je het beste voorin in het vliegtuig zitten dit zal een minder hobbelige rit tot gevolg hebben vooral in vergelijking met de stoelen aan de achterkant van het vliegtuig waar je het meeste last hebt van turbulentie.

3. Begrijp je angst

Een goed advies voor nerveuze vliegers is om eerst te begrijpen wat je angst is en vervolgens stappen te ondernemen om te ontspannen. Sommigen mensen met vliegangst zijn voornamelijk bang voor een crash terwijl anderen vooral denken aan een hevig paniekaanval die ze in het vliegtuig kunnen krijgen. De beste manier om rustig te blijven is om jezelf te laten geloven dat wat er ook gebeurt je veilig uit het vliegtuig zal stappen. Het lijkt moeilijk maar het is niet onmogelijk om je brein te laten denken dat waar je bang voor bent echt niet zal gebeuren. Hoe vaker je het probeert hoe meer je er de controle op krijgt.

4. Haal adem

Één van de belangrijkste dingen om te onthouden om je zenuwen de baas te zijn tijdens het vliegen is om goed te ademen. Je moet in gedachten houden dat een bewuste ademhaling altijd al een geweldige rustgevende techniek is en dus meer dan nuttig om je te laten ontspannen tijdens je vlucht. De beste techniek is om in te ademen door je neus en uit te ademen door je mond op een langzame en gecontroleerde manier. Leg je handen op je buik en probeer je ademhaling te voelen door met je buik te ademen.

5.Maak gebruik van je smartphone

In dit tijdperk van smartphones moet je proberen slim te zijn zelfs bij het reizen door de lucht. Je kunt gebruik maken van diverse Android-en iPhone-apps om jezelf bezig te houden gedurende de hele vlucht. Sommige apps kunnen je  helpen om je focus te houden op de positieve aspecten van het vliegen en andere apps kunnen je helpen om op de juiste manier te ademen. Relax Lite, Breathe2Relax en Stress Relief zijn een aantal populaire apps voor nerveuze vliegers.

 

21 Manieren om creatief te worden

|

Kan jij nog wel wat creativiteit gebruiken? Probeer dan de dingen te doen die in onze lijst staan.

In de lijst staan namelijk allemaal creativiteit-boosters, dingen die je kunt doen om de creativiteit te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan hoe je  plotseling kwam met een oplossing voor een probleem, terwijl  je onder de douche stond.  Dus op nummer 10 van onze creativiteit-boosters lijst neem een douch!

 1. Luister naar MUZIEK
 2. Spendeer tijd met KINDEREN
 3. MENSEN bekijken
 4. Lees een BOEK
 5. WANDEL een stukje
 6. Hou een DAGBOEK bij
 7. REIS
 8. Neem een PAUZE
 9. Neem een DOUCH
 10. PRAAT met een vriend of vriendin
 11. Zet de TV uit
 12. Spendeer tijd in de TUIN
 13. Verander je PERSPECTIEF
 14. Dagdromen in een BIBLIOTHEEK
 15. Vraag ”WAAROM?”
 16. Doe een POWERNAP
 17. Doe je TELEFOON uit
 18. Wees OPEN-MINDED
 19. Maak een TEKENING
 20. Ga op AVONTUUR in je eigen buurt

Heb jezelf nog andere manieren voor het stimuleren van de creativiteit laat het ons dan weten!

De etiquette gids

|

Eerste indrukken en introducties

Zoals we allemaal weten zijn eerste indrukken, de indrukken die een leven lang meegaan. Daarom hebben wij een lijstje samengesteld met etiquette regeltjes die een fashionable lady absoluut zou  moeten naleven.

Anderen voorstellen:

 • Als jij de mensen voorstelt, gebruik dan volledige namen.
 • Stel degene die je het kortst kent als eerst voor aan degene die je langer kent
 • Stel je iemand voor met een professionele titel, noem die dan ook met alleen de laatste naam

Als je een naam vergeten bent:

 • Dit is iets wat iedereen wel is overkomt. Om je waardigheid te behouden kun je iemand die je langer kent voorstellen of simpelweg voorzichtig vragen: ‘Het lijkt erop dat ik u naam vergeten ben, die was…?’

Iemand voor het eerst ontmoeten:

 •  Nadat iemand jou heeft voorgesteld, bied je altijd je hand aan om die te schudden. Dit lijkt een tikkeltje antiek, vooral in een informele omgeving. Maar geloof ons, zo toon je interesse
 • Als je tijdens de introductie zit, probeer dan op te staan. Als de situatie dat toelaat natuurlijk.
 • En het is erg behulpzaam de naam van degene aan wie je wordt voorgesteld te herhalen, zo onthoud je die nog is.

 

En zorg er voor dat je altijd denkt aan:

‘Dress to impress’