Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VAMSPOD | November 28, 2022

Scroll to top

Top

Beauty secrets Archives - VAMSPOD

7 gewoontes die je huid verouderen

|

 1. Roken

Eigenlijk hoeven je niet te vertellen hoe slecht deze gewoonte is voor je lichaam. Maar wist je ook dat roken uitermate slecht is voor het grootste orgaan van je lichaam namelijk je huid. Niet alleen je huid heeft het zwaar te verduren, maar ook je lippen. Dit komt door de bewegingen die je met je lippen maakt tijdens het roken. Dit zorgt ervoor dat je diepe rimpel ontwikkeld rond je lippen en je mond. Ben je nog niet overtuigt om te stoppen dan verfrissen we je geheugen nog even op met wat feitjes.

  • Vrouwen die roken leven 10 jaar korter
  • Longkanker is doodsoorzaak nummer 2 onder vrouwen
  • Roken kan leiden tot onvruchtbaarheid

 

2 .Zon

De zon staat met stip op nummer 2 als het gaat om huidveroudering. De UV straling zorgt er namelijk voor dat het huidverouderingsproces wordt versneld. Dit betekent overgens niet dat je de zon moet vermijden. Zorg gewoon voor een goede zonnebrandcrème in de zomer met minimaal factor 30. Ook in de winter is het belangrijk dat je jou huid goed beschermd tegen de zon. Dit kun je doen door een dagcreme te kopen waarin een zonnefactor beter bekend als SPF in zit. Vermijd ten alle tijden de zonnebank dit is een ‘’no go’’ voor je huid. Wil je toch een mooi bruine teint dan zijn er tegenwoordig genoeg goede bruiningscremes verkrijgbaar daar doe je jou huid een groot plezier mee.

 

3. Suiker

Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat het consumeren van teveel suiker het collageen in de huid beschadigd. Collageen zorgt ervoor dat je huid strak en elastisch blijft.  Beschadigd collageen doet er maar liefst 15 jaar over om het voor de helft te vernieuwen. We moeten er dus erg  zuinig op zijn. Heb je teveel beschadig collageen dan kan dat leiden tot rimpels, plooien en verzakkingen.

 

4.  Het niet dragen van een zonnebril

Ja, echt waar het niet dragen van een zonnebril is erg slecht voor de huid rondom je ogen. Voornamelijk op zonnige dagen waarbij de zon erg sterk is en de UV straling  je huid aantast. De huid rondom de ogen is namelijk net een stukje gevoeliger dan de rest van je gezicht.  Huidkanker en de befaamde rimpels die je kunt oplopen door overmatige blootstelling aan UV straling liggen op de loer.

 

5.  Kauwgom

Het teveel kauwen van kauwgom blijkt een grote boosdoener te zijn van het ontstaan van rimpels rondom je mond. Dit komt doordat steeds dezelfde kauwbeweging wordt herhaald. Dus neem volgende keer lekker een peppermuntje dat je laat smelten in je mond.

 

6. Slaapposities

Hoe slaap jij? Op je rug, buik of op je zij? Het blijkt namelijk dat het slapen op je rug de beste positie is voor het voorkomen van rimpels.  Bij deze positie blijkt dat je de minste wrijving hebt op de huid van je gezicht. Dit betekent weer dat je uiteindelijk minder rimpels creëert.  Slapen op je borst en buik zorgt voor meer rimpels op je voorhoofd.  Slapen op je zij zorgt weer voor meer rimpels op je kin. Willen we ons gezichtje glad houden dan zullen we dus op onze rug moeten slapen.  Maar wat nou als je heel onrustig slaapt en nogal woelt?

 

7. Stress

Stress het is niet alleen heel vervelend om te hebben, maar het zorgt er ook nog voor dat je het verouderingsproces in je lichaam versneld. Zorg dus voor voldoende ontspanning en have fun in life.

5 slechte beauty gewoontes

|

1. Ingegroeide haren epileren

Waarom we het doen: Een plekje dat pijn doet en lijkt op een harig iets, is moeilijk te negeren.

Waarom het moet stoppen: De waarheid is, je krijgt dat haartje echt niet te pakken. Het proberen te epileren van ingegroeide haartjes kan ook nog is littekens of infecties veroorzaken. Niet doen dus!

 

2. Make-up voor eeuwig bewaren

Waarom we het doen: Als je die 40 euro lippenstift hebt gekocht vol met glitters, weet je dat je het niet altijd gebruikt. Het toegeven hiervan is echter een stuk moeilijker en al snel ligt de ontkenning jaren in je beautycase.

Waarom het moet stoppen: Al die oude make- up producten vormen een bron voor bacteriën voor je gezicht en vingers.

 

3. Het niet regelmatig wassen van make- up kwasten

Waarom we het doen: Laten we eerlijk zijn, het goed schoonmaken van ons gezicht doen we al met moeite, laat staan daar ook nog de kwasten aan toe te voegen:dan worden we helemaal lui.

Waarom het moet stoppen: Tussen de haartjes van de borstels groeien de meest ranzige bacteriën, die je vervolgens weer op je gezicht gebruikt. Heel belangrijk je borstels goed schoon te houden dus.

 

4. Het uitknijpen van poriën

Waarom we het doen: Het is gewoonweg te verleidelijk!

Waarom het moet stoppen: Direct na het uitknijpen ontdek je dat het een gigantische rode plek is geworden die je onmogelijk met foundation kunt coveren. Daarnaast en zeker niet onbelangrijk is dat het een krater op je gezicht kan worden!

 

 5. Je haar dagelijks wassen

Waarom we het doen: Zodat we dat geweldige ‘ik- ben- het- waard- gevoel’ hebben.

Waarom het moet stoppen: Net als je huid, is ook je haar en hoofdhuid voorzien van oliën. Als je deze er elke dag uitwast heb je binnen no time uitgedroogd haar!

BEAUTY SECRETS

|

Hey gorgeous vanaf nu zullen wij jullie regelmatig verblijden met beauty secrets , Read More