Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VAMSPOD | September 30, 2022

Scroll to top

Top

5 slechte beauty gewoontes

5 slechte beauty gewoontes

1. Ingegroeide haren epileren

Waarom we het doen: Een plekje dat pijn doet en lijkt op een harig iets, is moeilijk te negeren.

Waarom het moet stoppen: De waarheid is, je krijgt dat haartje echt niet te pakken. Het proberen te epileren van ingegroeide haartjes kan ook nog is littekens of infecties veroorzaken. Niet doen dus!

 

2. Make-up voor eeuwig bewaren

Waarom we het doen: Als je die 40 euro lippenstift hebt gekocht vol met glitters, weet je dat je het niet altijd gebruikt. Het toegeven hiervan is echter een stuk moeilijker en al snel ligt de ontkenning jaren in je beautycase.

Waarom het moet stoppen: Al die oude make- up producten vormen een bron voor bacteriën voor je gezicht en vingers.

 

3. Het niet regelmatig wassen van make- up kwasten

Waarom we het doen: Laten we eerlijk zijn, het goed schoonmaken van ons gezicht doen we al met moeite, laat staan daar ook nog de kwasten aan toe te voegen:dan worden we helemaal lui.

Waarom het moet stoppen: Tussen de haartjes van de borstels groeien de meest ranzige bacteriën, die je vervolgens weer op je gezicht gebruikt. Heel belangrijk je borstels goed schoon te houden dus.

 

4. Het uitknijpen van poriën

Waarom we het doen: Het is gewoonweg te verleidelijk!

Waarom het moet stoppen: Direct na het uitknijpen ontdek je dat het een gigantische rode plek is geworden die je onmogelijk met foundation kunt coveren. Daarnaast en zeker niet onbelangrijk is dat het een krater op je gezicht kan worden!

 

 5. Je haar dagelijks wassen

Waarom we het doen: Zodat we dat geweldige ‘ik- ben- het- waard- gevoel’ hebben.

Waarom het moet stoppen: Net als je huid, is ook je haar en hoofdhuid voorzien van oliën. Als je deze er elke dag uitwast heb je binnen no time uitgedroogd haar!